Het verhaal van Mandy

Het verhaal van Mandy

hintersee, bergsee, mountains

Over Mandy

Leeftijd: 33 jaar.

Diagnose autisme sinds: 2,5 jaar.

Hobby’s: tekenen, gamen, series kijken, interieur en fotograferen.

Voordat je verder leest: vind je het lezen over suïcidaliteit, misbruik of mishandeling moeilijk, of is het een mogelijke trigger? Vraag jezelf dan af of het helpend is om verder te lezen.

Het verhaal van Mandy

Mijn naam is Mandy, 33 jaar en heb sinds 2,5 jaar de diagnose autisme, MCDD, na 15 andere psychiatrische diagnoses. Ik heb verschillende hobby’s. Mijn passie is altijd tekenen geweest. Dit heb ik na een lange pauze door een depressie weer opgepakt. Ik game graag, en dan vooral Guild Wars 2. Ook kijk ik graag series en vind interieur en fotograferen leuk. 

Ik blog op mijn Instagram account @e.ccedentesia en werk sinds maart 2022 als ervaringsdeskundige GGZ, 4 uur per maand op locatie. Ik woon alleen met mijn dochter van bijna 10 jaar, na een scheiding. Ze is de ene week bij mij is en de andere week bij haar vader. 

De diagnose autisme heb ik pas na de geboorte van mijn dochter gekregen, maar veel dingen vielen op zijn plek.
Ik gun mijzelf meer rust en tijd

De diagnose autisme heb ik pas na de geboorte van mijn dochter gekregen, maar veel dingen vielen op zijn plek. Ik gun mijzelf meer rust en tijd, omdat ik nu weet dat ik autisme heb. Ook weet ik nu dat het niet erg is dat ik snel overprikkeld of moe ben, en dat het niet aan mij ligt.

Mijn manier van ouderschap kun je beschrijven als gentle parenting. Ik schreeuw niet, overleg, ben niet autoritair maar wel consequent waar nodig. Ik begeleid mijn dochter met een zo kalm mogelijke stem. Wat het lastig maakt is dat ik ook borderline en CPTSS heb. Zodra mijn dochter moeilijker gedrag gaat vertonen krijg ik herbelevingen van mijn eigen mishandelingen en seksueel misbruik verleden. 

Mijn dochter is een levendig kind en vraagt veel aandacht, wat ik soms lastig vind, want daardoor raak ik snel overprikkeld. Maar we hebben afspraken in huis en kunnen beide wanneer nodig ontprikkelen. 

Ook heb ik een begeleider gericht op mijn ouderschap. Die geeft mij tips en handvatten en vindt dat ik na mijn scheiding veel stappen heb gezet

Ik heb ambulante thuisbegeleiding en ga naar de dagbesteding. Ook heb ik een begeleider gericht op mijn ouderschap. Die geeft mij tips en handvatten en vindt dat ik na mijn scheiding veel stappen heb gezet. 

Nu kan ik zeggen dat ik die ouder ben die ik wilde worden. Ik ben 14 jaar in therapie geweest, maar nu te complex door de combinatie aan diagnoses die ik heb. Toch zet ik nu na de therapie nog steeds stappen in mijn herstel. Na een verleden van meerdere zelfmoordpogingen en zelfbeschadiging gaat het nu beter dan ooit en ben ik niet meer suïcidaal en niet meer depressief.

Wil jij ook je verhaal delen?

Heb je autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en wil je ook graag je verhaal delen op de website? Dat kan! 

Neem gerust contact met mij op via de mail en geef aan over welk thema je graag wat wilt delen.

Heb je de blogpagina
al bekeken?

Klik op de foto

Gerelateerde artikelen