Wie ben ik

Even voorstellen!

Welkom, wat leuk dat je een kijkje neemt op de website.

Mijn naam is Sylvana en ik ben 34 jaar. In april 2020 heb ik zelf de diagnose autisme gekregen: na een zoektocht van 32 jaar, eindelijk antwoorden!

In februari 2021 richtte ik Wereld van Autisme op: een community voor iedereen met, ÉN zonder, autisme. 

Sinds jongs af aan voel ik mij al anders dan anderen. Ik begreep nooit goed waarom en kon het niet verklaren voor mijzelf. Jarenlang zocht ik naar antwoorden.

De diagnose heeft mij geholpen om mijn gevoel eindelijk te begrijpen, mijzelf beter te leren kennen en stap voor stap te accepteren wie ik ben.

Na mijn diagnose was ik op zoek naar (h)erkenning, steun en informatie. Ik kreeg te maken met veel onduidelijkheid en vele websites met allerlei informatie: alles behalve overzicht. Daar moest verandering in komen vond ik! 

Dit heeft mij geïnspireerd tot het oprichten van Wereld van Autisme! Aangezien ik het anderen ook van harte gun om de (h)erkenning, steun & info, op een eenvoudige en overzichtelijke wijze, te kunnen vinden.

Wereld van Autisme Sylvana

Foto door Miranda Stevens

Over Wereld van Autisme

Via Wereld van Autisme probeer ik anderen met autisme (of een vermoeden hiervan), eenieder die meer over autisme wilt weten, of familie/vrienden van een naaste met autisme, te helpen

Dit doe ik door middel van het delen van mijn persoonlijke ervaringen, praktische tips en informatie!

Mijn doel is om anderen net dat beetje steunherkenning of informatie te kunnen bieden die zij zoeken. De steun en herkenning die ik na mijn diagnose juist zó nodig had!

Daarnaast is mijn doel om orde te scheppen in de wirwar van informatie die op internet te vinden is rondom autisme. Dit probeer ik te bereiken door op een overzichtelijke wijze weer te geven waar eenieder terecht kan voor steun, betrouwbare informatie & (h)erkenning.

Tevens wil ik bijdragen aan het veranderen en verbreden van het huidige (vaak stereotype) beeld dat de maatschappij over autisme heeft. Met extra aandacht voor autisme bij vrouwen 🙂 Aangezien daar nog veel te weinig over bekend is!

Groetjes,

Sylvana

In de media

Beluister ook de onderstaande podcasts waarin ik te gast was 🙂

Autisme Ontrafeld:

Stoorzender de Podcast:

Fijne oordopjes nodig? Loop Earplugs!

Gebruik kortingscode: LOOPXSYLVANA