Bij jou ben ik echt – Gaby Rasters

Bij jou ben ik echt – Gaby Rasters

hintersee, bergsee, mountains

Voor het lezen

Toen ik zag dat deze roman over iemand met autisme gaat, wist ik gelijk dat ik dit boek wilde lezen. Ik ben enorm benieuwd hoe ik dit boek ga ervaren en of ik dingen van autisme hierin herken. Daarbij weet ik al dat Gaby Rasters een fantastische schrijfster is, waardoor ik enorm hoge verwachtingen heb van deze roman. De prachtige cover van een koppel hand in hand bij een zonsondergang op het strand heeft een warme en liefdevolle uitstraling.
Fotografie: Kim Coenen

Boek info

Nederlands | Paperback | 9789032520328 | 01 maart 2023 | 304 pagina’s | Uitgeverij VBK Lab | Prijs €17,50

Het verhaal

Luuk en Sandy zijn getrouwd en hebben een zoon Ravi. Het gedrag dat Ravi vertoont kunnen ze maar moeilijk verklaren, ook lukt het hen niet om goed contact met hem te maken. Dit zorgt voor wrijving en frictie tussen Luuk en Sandy, zeker wanneer Ravi na een aantal maanden gediagnosticeerd wordt met autisme. Ze besluiten samen op vakantie te gaan naar Cyprus om tot rust te komen en de liefde tussen hen weer op te laten bloeien.
 
Dan gebeurt er iets bijzonders en maakt Ravi contact met een straathond. Sandy wil de hond, Beni, mee naar Nederland nemen. Maar daarvoor moeten ze eerst elkaar en Beni zien terug te vinden.

Mijn ervaring

Gaby Rasters heeft een heerlijke vlotte, levendige schrijfstijl waar ze enorm veel gevoel in weet te leggen. Hierdoor weet ze je als lezer helemaal in de gevoelens van Sandy, het hoofdpersonage, mee te laten gaan. Ze heeft niet alleen Sandy, maar ook Luuk en Ravi met zijn autisme en gedragskenmerken enorm goed weten neer te zetten. Hierdoor krijg je als lezer echt een band met de personages. Ook de tussenstukjes over de gedachten die Ravi’s hoofd passeren weten je te raken.
 
De verhaallijn is origineel, sterk en bijzonder. Ik vind het erg knap hoe Gaby Rasters iemand met autisme zo goed in beeld heeft weten te brengen. Daarbij maakt de bijzondere, ontroerende en prachtige verhaallijn dit echt een bijzonder en intens verhaal. De wendingen en gebeurtenissen zijn van grappig, tot verdrietig, tot ontroerend. 
 
Gaby heeft echt alles in het verhaal weten te stoppen. Ik heb hierdoor dan ook het boek in één keer uitgelezen en heb het tussendoor niet weg kunnen leggen. Het einde is ontroerend en ik kan niet ontkennen dat ik meerdere tranen heb gelaten om het prachtige verhaal.
 
Bij jou ben ik echt, is een bijzondere, mooie en intense roman. Ze heeft Ravi met zijn autisme op een prachtige manier in beeld gebracht en hier een mooie, sterke en originele verhaallijn omheen gebouwd. Het is echt een verhaal dat je raakt. Deze roman is absoluut een mega dikke aanrader!

Mijn waardering:

❤️❤️❤️❤️❤️

Boekrecensies door Kim Coenen

Deze boekrecensie is geschreven door Kim Coenen

Je kunt Kim volgen op Instagram @kimcoenen of neem een kijkje op haar website www.happykim.nl.

Gerelateerde artikelen