Mijn leven met autisme – Mayke Bloem

Mijn leven met autisme – Mayke Bloem

hintersee, bergsee, mountains

Boek info

Nederlands | Paperback | 9789083053639 | Druk: 1 | januari 2022 | 128 pagina’s | Positon Uitgevers

Voor het lezen:

Ik ken Mayke nog helemaal niet, dus ik ga helemaal blanco in haar verhaal. Het is een mooi compact boekje dat door de mooie cover mijn interesse weet te wekken. Ik ben erg benieuwd naar het persoonlijke verhaal van Mayke.

Het verhaal

Het persoonlijke en eerlijke verhaal van Mayke Bloem over haar dagelijkse worsteling met haar autisme, sociale angststoornis en depressie. Ze heeft onwijs lieve mensen in haar omgeving die enorm veel voor haar betekenen en haar steunen, maar om dat mondeling te uiten kost Mayke heel veel moeite. Autisme is niet te genezen, maar Mayke vertelt met haar persoonlijke en kwetsbare verhaal wel aan dat met veel inzet, liefde, begrip en hulp van andere kan groeien naar een positieve en krachtiger zelfbeeld.

Mijn ervaring

Het verhaal begint een kort verhaal waarin Mayke zich voorstelt en in het kort vertelt welke worstelingen ze allemaal in haar leven heeft gehad. Met daarop een hoofdstuk over de manier waarop bij haar de diagnose gesteld is en waar ze tegenaan is gelopen. Hierdoor durft Mayke zich gelijk heel eerlijk, open en kwetsbaar op te stellen, waardoor je als lezer een goede indruk hebt van de dingen waarmee Mayke zich door het leven worstelt.
 
De schrijfstijl van Mayke is lekker vlot en krachtig en ik vind het bijzonder dat ze zich zo open durft te stellen. Ze geeft in haar verhaal aan dat ze moeite heeft dingen mondeling te uiten, maar die openheid zie je wel terug in haar schrijfwerk. Dit bewonder ik enorm.
 
Dan volgen haar blogs. Dit zijn iedere keer korte hoofdstukjes waarin dat ze iedere keer een verschillend onderwerp behandeld zoals boos worden, overprikkeling, dwangmatige handelingen, haar belfobie, sporten, werk en nog veel meer. In deze blogs vertelt ze openhartig wat er precies in haar omgaat. Hierdoor kunnen zowel anderen met autisme herkenning vinden als buitenstaanders inzicht krijgen wat er bij iemand met autisme in het hoofd en lichaam gebeurt.
 
Het stuk wat me nog het meest verraste en wat anders is als andere boeken en biografieën die ik tot nu toe heb gelezen is dat ze een gedeelte wijdt aan ‘Wat anderen zeggen’. In dit stuk zien we Mayke door de ogen van haar moeder, vader, stiefvader, collega’s en zelfs haar teamleider. Op deze manier krijg je vanuit vele gezichtspunten een beeld van Mayke. Dat vind ik echt een pluspunt aan dit boek. Tot slot sluit het boek af met reacties van haar blog en publicaties van Mayke.
 
Ik heb echt genoten van het boek van Mayke Bloem. Vooral haar openheid en de manier waardoor ze heel duidelijk weet te verwoorden dingen er spelen in Mayke, die voor een buitenstaander door haar ‘gebeitelde glimlach’ niet te zien zijn. Door haar verhaal heb ik bewondering gekregen voor Mayke. Met haar boek laat ze zien dat ondanks een diagnose als autisme je kan groeien naar een positiever zelfbeeld.

Mijn waardering:

❤️❤️❤️❤️

Boekrecensie door Kim Coenen

Deze boekrecensie is geschreven door Kim Coenen

Je kunt Kim volgen op Instagram @kimcoenen of neem een kijkje op haar website www.happykim.nl.

Gerelateerde artikelen

Gedichten

Aut of my mind | door Karen

Gedichten door Karen Karen schrijft gedichten over haar eigen leven met autisme. Karen is momenteel op een creatieve zoektocht naar haarzelf en deelt daarin graag haar eigen gedachtes, gevoelens

Lees verder »
Autisme bij vrouwen

Een lege batterij | door Sylvana

Soms zou ik willen dat ik mijn batterij ‘’gewoon even kon wisselen’’ op momenten dat deze leeg is. Even een nieuwe batterij erin en we kunnen weer! Of dat

Lees verder »