Meer dan ik denk – Emma Poot

Meer dan ik denk – Emma Poot

hintersee, bergsee, mountains

Boek info

Nederlands | Paperback | 9789464315806 | Druk: 1 | 182 pagina’s | Boekscout

Voor het lezen:

Ik volg Emma al enige tijd via Instagram. Inmiddels weet ik dat ze de nodige uitdagingen in het leven voor haar kiezen heeft gekregen. Ik bewonder Emma om haar moed, kracht en doorzettingsvermogen. Dus ik kijk er enorm naar uit om nu haar hele verhaal te lezen.

Het verhaal

In deze autobiografie beschrijft Emma haar hobbelige leven vanaf twaalfjarige leeftijd. Ze heeft altijd wel het gevoel gehad dat er iets met haar aan de hand was, maar wat? Emma heeft vele mentale worstelingen gekend die haar leven niet makkelijk hebben gemaakt. Dit heeft haar gevormd tot wie zij nu is. 
 
Als jong meisje was zij al op zoek naar coping mechanismen om met het leven te kunnen omgaan omdat zij niet goed kon meekomen in het reguliere leven. Je zou kunnen zeggen dat Emma verdwaald was in dit leven, op zoek naar haarzelf en verbinding met andere mensen. In dit boek beschrijft zij haar leven en de weg naar haar autisme-diagnose.
 

Mijn ervaring

Emma durft zich enorm open en kwetsbaar op te stellen. Haar open houding en eerlijkheid weten me ook te verrassen. Ze heeft namelijk echt een hoop voor haar kiezen gekregen en heeft meerdere diepe dalen gekend, dat ze dit alles durft te verwoorden in haar verhaal roept bewondering in me op.
 
Ze schrijft vlot en krachtig en weet enorm goed te verwoorden wat er allemaal in haar om gaat. Emma weet veel gevoel en emotie in haar verhaal te leggen, vaak is dat zelfs bijna tastbaar. Er zijn een paar gebeurtenissen die zo heftig zijn dat Emma wat meer afstand neemt van haar gevoel en emoties. Hierdoor neem je als lezer ook wat meer afstand van de gebeurtenissen. Ik begrijp heel goed dat Emma dit doet, het is dan ook niet niks wat er is gebeurt.
 
Het verhaal heeft een chronologische volgorde. We volgen Emma vanaf haar 12e levensjaar tot aan nu. Zo reizen we met Emma mee in haar weg met vele hobbels en diagnoses. Het duurde bij Emma lang voordat de diagnose van het autismespectrum aan het licht kwam. Pas toen kreeg Emma het gevoel dat ze echt geholpen kon worden. Ze weet enorm goed te verwoorden en te beschrijven wat de diagnose voor haar betekende en welke krachten ze hieruit heeft weten te halen. Dit vind ik bijzonder inspirerend en motiverend.
 
Emma heeft een toegankelijk boek weten te schrijven, wat zeker een breed publiek zal aanspreken. Emma laat met dit boek zien dat ondanks de vele hobbels en diepe dalen die ze in haar weg en leven heeft gekend, ze is weten uit te groeien tot een krachtige vrouw die zich open en kwetsbaar op durft te stellen.
 

Mijn waardering:

❤️❤️❤️❤️,5

Boekrecensie door Kim Coenen

Deze boekrecensie is geschreven door Kim Coenen

Je kunt Kim volgen op Instagram @kimcoenen of neem een kijkje op haar website www.happykim.nl.

Gerelateerde artikelen