Aut of the box – Magali de Reu

Aut of the box – Magali de Reu

hintersee, bergsee, mountains

Boek info

Nederlands | Paperback | 9789464014297 | Druk: 1 | oktober 2021 | 199 pagina’s | Uitgeverij Pelckmans

Voor het lezen:

De cover weet in ieder geval zonder twijfel door de spetterende vormgeving mijn aandacht te trekken. De titel en de subtitel prikkelen mijn nieuwsgierigheid naar de inhoud van het boek.

Het verhaal

Magali de Reu vertelt hoe dat het voor was om op veertienjarige leeftijd de diagnose autismespectrumstoornis en ADHD te krijgen. Hierop volgde later nog een angststoornis. 

De mensen die haar behandelde plakte Magali vol met labels en handleidingen, die niet allemaal even gerechtvaardigd waren. Ze leerden haar zwaktes en limieten zien. 

Gelukkig was Magali zo sterk om deze om te buigen naar kansen en troeven. Magali vertelt openhartig, eerlijk en zonder filter hoe dat zij een weg door haar leven baant. 

Magali biedt daarnaast iedere neuroatypische lezer een helpende hand om ook zijn of haar eigen pad te vinden in een wereld van verschil en van je beperkingen een versterking kan maken.

Mijn ervaring

Magali weet ons openhartig, eerlijk en zonder filter te vertellen wat er precies in haar hoofd om gaat. Haar verhaal begint met de gestelde diagnoses en wat voor invloed dit had op haar leven en de struggles waarmee ze te maken kreeg. Haar grootste struggle waren de aannames die werden gedaan door behandelaren en psychologen. Al snel wordt je met een diagnose over een bepaalde kam geschoren.
 
Vervolgens begint Magali ook in te zien dat haar gestelde diagnoses onderdeel van haar zijn en ze deze ook om kan zetten in krachten. Hierdoor weet ze je haar eigen zelf te vinden en uiteindelijk haar droombaan als zelfstandig copywriter te bereiken.
 
Ze beschrijft haar weg met struggles, ups en downs met een heerlijke portie humor waardoor het verhaal heel prettig leest. Haar boek is ook enorm goed onderbouwd. Ze haalt verklaringen uit het standaard handboek dat wordt gebruikt voor de classificatie van psychische stoornissen (DSM-V) aan en verteld over haar eigen beleving hiervan. Ze legt verschillende psychische stoornissen naast elkaar en legt in duidelijke woorden uit wat de overeenkomsten en de verschillen zijn, zelf dit weet ze luchtig en helder te bewoorden. Soms gebruikt ze wel wat Belgische woorden, maar die ontkrachten de duidelijkheid van het verhaal zeker niet.
 
Daarnaast gaat ze in op de vooroordelen die vaak gehoord worden over een autismespectrumstoornis en vertelt Magali op een duidelijke, eerlijke manier hoe dat dan wel de vork in de steel zit. Ze heeft hele leuke “weet-je-dat weetjes” over ASS en ook enorm goede “Autips”. Die zeker voor anderen met een autismespectrumstoornis als zijn of haar omgeving iets aan zullen hebben. Deze worden in onderscheidende vormgeving in het boek weergegeven. Hierdoor blijft het boek heerlijk duidelijk en overzichtelijk.
 
Magali weet ASS en ADHD in een positief daglicht te stellen en laat ons zien hoeveel krachten er ook hierin verscholen liggen. Ze heeft een actieplan opgesteld waarmee je stap voor stap aan de slag kan gaan om de krachten die ASS met zich mee brengt in kan zetten en zo iets heel moois van je leven kan gaan maken.
 
Dit boek heeft echt mijn ogen weten te openen. Dit boek van Magali doet wat het beloofd, zonder twijfel. Ze laat je zien hoe je kan groeien en bloeien in een wereld van verschil.

Mijn waardering:

❤️❤️❤️❤️❤️

Boekrecensie door Kim Coenen

Deze boekrecensie is geschreven door Kim Coenen

Je kunt Kim volgen op Instagram @kimcoenen of neem een kijkje op haar website www.happykim.nl.

Gerelateerde artikelen

Autisme bij vrouwen

Een lege batterij | door Sylvana

Soms zou ik willen dat ik mijn batterij ‘’gewoon even kon wisselen’’ op momenten dat deze leeg is. Even een nieuwe batterij erin en we kunnen weer! Of dat

Lees verder »
Over de dichters

Over dichter: Mathilda

Mijn naam is Mathilda en ik kreeg de diagnose autisme toen ik in groep 4 zat. Op de basisschool en middelbare school heb ik er eigenlijk zo goed als

Lees verder »
Over de dichters

Over dichter: Lisa

Mijn naam is Lisa, ik ben 24 jaar en ik heb autisme. Voor mij betekent dit vooral dat ik sneller last heb van prikkels (vooral van licht en geluid).

Lees verder »