CBD olie en autisme | door Sander

CBD olie en autisme | door Sander

hintersee, bergsee, mountains

Vandaag wil ik het met jullie hebben over iets wat voor mij zo nu en dan een heel goed hulpmiddel is: CBD-olie.
Ik weet dat dit misschien niet voor iedereen bekend is, maar ik wil graag mijn persoonlijke ervaring delen en laten zien hoe het mij heeft geholpen. Dus, laten we meteen beginnen!

Belangrijk: overleg het gebruik van medicatie, of natuurlijke producten zoals CBD olie, altijd met een arts!

Mijn leven met autisme

Als iemand die autisme heeft, weet ik dat het niet altijd makkelijk is.  Sociale interactie kan uitdagend zijn en het begrijpen van emoties en het omgaan met veranderingen kan echt overweldigend zijn. Daarnaast kunnen prikkels zoals geluiden, licht en aanrakingen soms te veel worden. Ik zocht daarom naar iets om me te helpen kalmeren en meer balans te vinden. Ik kwam uit bij CBD-olie.

CBD-Olie: Wat is het en hoe werkt het?

Het is gemaakt van de hennepplant en bevat geen THC, dus je wordt er niet high van. Het werkt door in te werken op het endocannabinoïde systeem in je lichaam, dat betrokken is bij allerlei processen, zoals stemming, slaap, pijn en ontsteking. CBD olie helpt me om me rustiger te voelen en mijn gedachten beter te kunnen ordenen.
Ik gebruik het niet dagelijks, maar meer als ik in een bepaalde stemming zit of ik ben onrustig en kan niet in slaap komen.

Voordelen van CBD-olie voor autisme

Bij onrust en overprikkeling is CBD-olie een snel middel om rustiger te worden.
Het helpt me om stress te verminderen en beter te slapen. Ik voel me minder angstig en kan me beter concentreren.

Daarnaast heb ik gemerkt dat mijn overgevoeligheid voor prikkels iets is verminderd. Het voelt alsof ik eindelijk iets meer in balans ben.

Belangrijke overwegingen

Ik vind het belangrijk om te vermelden dat je wel goed geïnformeerd moet worden, voordat je CBD-olie gaat gebruiken. Praat altijd met een arts voordat je ermee begint, omdat het kan reageren op andere medicijnen die je misschien gebruikt. Zorg er ook voor dat je een betrouwbaar merk kiest dat producten laat testen door een onafhankelijk laboratorium.
Bij een goede drogisterij kunnen ze je al prima adviseren wat een goed merk is.

Conclusie

CBD-olie werkt snel waardoor het ideaal is als je snel moet dalen in overprikkeling. Het is een mooie toevoeging sinds ik het ben gaan gebruiken als hulpmiddel voor mijn autisme. Het heeft me geholpen om rustiger te worden, beter te slapen en me minder angstig te voelen. Hoewel het niet voor iedereen werkt, raad ik iedereen met autisme aan om het een kans te geven. Doe je onderzoek en ontdek of CBD-olie iets voor jou kan betekenen.

Hartelijk bedankt voor het lezen van deze blog!

Blogs door Sander

Wil je meer weten over Sander? Volg Sander dan op Instagram of neem eens een kijkje op zijn website voor meer blogs!

Gerelateerde artikelen