Mijn ervaring met SAM Sensory Clothing | door Sylvana

Mijn ervaring met SAM Sensory Clothing | door Sylvana

hintersee, bergsee, mountains

Een aantal weken geleden benaderde An van SAM Sensory Clothing mij voor een samenwerking. Ik mocht twee SAM producten uitproberen, namelijk de ‘Feel Good broek – air slim blauw’ en het ‘No Stress T-shirt – longsleeve’. 

Ik had al vaker positieve verhalen gehoord over SAM Sensory Clothing en ik was dan ook heel benieuwd naar de kledingstukken!

Deze post is een samenwerking met SAM Sensory Clothing.

Over SAM Sensory Clothing

SAM Sensory Clothing is opgericht door An Luyten. An heeft een hoogsensitieve zoon, die moeite had met het vinden van fijn zittende kleding. An ging op zoek naar oplossingen en ontwikkelde prikkelarme kleding. Dit was het begin van SAM Sensory & more. De kledingcollectie van SAM is er voor kinderen, tieners, (jong)volwassenen en ouderen

Mijn persoonlijke struggle met kleding kopen

Persoonlijk struggle ik nog wel eens met het vinden van fijne kleding. Specifieke stoffen kan ik niet verdragen op mijn huid en prikkende etiketjes in mijn huid kunnen leiden tot geprikkeldheid of zelfs overprikkeling. 

Een ander voorbeeld van een persoonlijke struggle is het vinden van fijne broeken. Wanneer ik eindelijk een fijne broek vind, koop ik dan ook vaak meerdere dezelfde broeken (of hetzelfde model in andere kleuren). Broeken knellen vaak bij mijn kuiten of buik, en dat vind ik alles behalve prettig.

Mijn ervaring met SAM

Toen ik de kleding van SAM Sensory Clothing aantrok, merkte ik direct op hoe zacht en comfortabel de kleding aanvoelt. Beide kledingstukken voelen super zacht aan. Een groot voordeel – voor mij – is dat de Feel Good broek niet knelt bij de benen of buik. Zoals ik al zei is dit een van de dingen die het vinden van een fijne broek heel moeilijk maken voor mij. 

Ook is de broek verder prikkelarm. Er zijn geen prikkende etiketjes of naadjes die irriteren. Daarbij is het fijn dat je bij de Feel Good broek een riem kunt dragen. En daarnaast heeft de broek ook zakken, wat tevens praktisch is.

Het No Stress t-shirt voelt tevens heel zacht aan. Ook hier zijn geen etiketjes of irriterende naadjes. Het t-shirt voel voor mij als een soort tweede huid aan en is dan ook heel comfortabel. Aan het shirt zit, bij de hals, een lusje waaraan je een eventuele bijtketting/fidget kunt hangen. Deze zijn te verkrijgen in de webshop van SAM.

Kwalitatief vind ik beide producten mooi afgewerkt en ben ik erg te spreken over de zachtheid van de stof. Het enige minpunt dat ik kan bedenken, is dat de prijs voor sommigen wat aan de hoge kant kan zijn. In ruil hiervoor krijg je wel kwalitatief mooie producten, vrij van prikkels en daarmee heel comfortabel. Ik vind dat de prijs/kwaliteit-verhouding dan ook prima is.

No Stress t-shirt (ik draag maat M)
Feel Good broek (ik draag maat M)

Afsluitend

Ik hoop dat ik door het delen van mijn ervaring weer iemand verder kan helpen in zijn zoektocht naar fijne, prikkelarme kleding. Echter, is ieder persoon uniek en zal  een fijn kledingstuk voor ieder weer aan verschillende eisen moeten voldoen. Ik ben in ieder geval positief over deze super zachte, prikkelarme kleding van SAM. 

Liefs,

Sylvana

Nieuwsgierig geworden naar de artikelen van SAM? 

Bezoek dan eens de website:

Blogs door Sylvana

Deze blog is geschreven door Sylvana.

Sylvana blogt over haar persoonlijke ervaringen rondom autisme en deelt product-reviews.

Gerelateerde artikelen