Mijn ervaring met Moonbird | door Sylvana

Mijn ervaring met Moonbird | door Sylvana

hintersee, bergsee, mountains

Ademhalen, we doen het allemaal. Het is essentieel voor ons bestaan. 

Wanneer we bijvoorbeeld onder spanning staan of angst ervaren, kan dit onze manier van ademhalen veranderen. We ademen oppervlakkiger of sneller. 

Ademhaling heeft een grote invloed op onze gezondheid. Moonbird kan helpen om jouw manier van ademhalen te optimaliseren.. Hoe het werkt? dat lees je in deze blog.

Deze post is een samenwerking met Moonbird.

Wat is moonbird?

Moonbird is ‘s wereld eerste ademhalingstool, die past in je hand. Moonbird kan je helpen om beter te ontspannen, te kalmeren en te slapen. Simpelweg door te ademen.

Moonbird is geschikt voor iedereen met spanningsklachten, stress, hyperventilatie, angst & paniekklachten, bij overmatig piekeren en slaapproblemen.

Lees hier de wetenschappelijk onderbouwing (klik voor meer info).

Hoe werkt het?

Moonbird kun je eenvoudig in je hand houden (zie foto). Door het prettige formaat is moonbird ideaal om mee te nemen in je tas of jas. Zo kun je Moonbird bijvoorbeeld eenvoudig gebruiken tijdens het reizen, in een vergadering, op school, tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt.

Moonbird maak je ”wakker” door hem in je hand vast te houden, je duim op de sensor te plaatsen, en een paar keer te schudden. Moonbird begint zich op te blazen als een ballon, waarna deze weer ”leegloopt”. Het fijne is dus dat je dit tempo van ademhalen daadwerkelijk voelt, en deze dus kan nabootsen. Je volgt dus het ritme dat moonbird aangeeft. Het is een fijne prikkel waar je je op kunt focussen. Na ongeveer 10 minuten gaat moonbird vanzelf weer uit (of na afloop van een begeleide ademhalingsoefening: lees verderop).

Bij moonbird krijg je gratis toegang tot de mobiele app. Deze app kun je koppelen aan je moonbird. Via de app kun je gebruikmaken van diverse ‘begeleide ademhalingsoefeningen’ en meditaties. Ook kun je in de app, onder andere, jouw hartritme bijhouden en je vooruitgang checken. 

Persoonlijk vind ik het fijner om moonbird te gebruiken zónder de stembegeleiding. Het lukt mij dan beter om mij te focussen.

Mijn ervaring

Persoonlijk gebruik ik Moonbird meerdere malen achter elkaar, dit werkt bij mij het beste (vaak 3x 10 minuten). Ik heb namelijk echt even de tijd nodig om mijn focus te kunnen verleggen naar mijn ademhaling en de effecten op te merken. 

Na ongeveer 15 minuten gebruikmaken van moonbird begin ik verschil te merken. Ik merk dat ik steeds kalmer begin te worden en mij beter kan ontspannen. Het is een soort slaperig/ zen-achtig gevoel (zo zou ik mij altijd wel willen voelen eigenlijk..). Het meeste effect merk ik wanneer ik moonbird meerdere keren per dag gebruik: en dat vind ik zelf nog lastig om vol te houden.

Ik vind moonbird heel eenvoudig in gebruik en het voelt prettig aan in je hand.

Mijn tip is om het gebruik van moonbird in te plannen. Zo noteer ik een vast moment in mijn agenda voor het gebruiken van moonbird. Wanneer ik dit namelijk niet inplan, vergeet ik het vaak te gebruiken. 

Ook kan ik moonbird zeker aanraden voor mensen die moeilijk in slaap vallen (hallo, storm aan gedachtes en piekermodus!). Doordat ik slaapmedicatie gebruik heb ik moonbird zelf niet vaak nodig om goed in slaap te kunnen vallen. Wanneer de slaapmedicatie onvoldoende werkt (en die dagen komen gelukkig weinig voor) gebruik ik moonbird om tóch rustig in slaap te kunnen vallen.

Geef jezelf tijd om te wennen aan moonbird en verwacht niet na 1x een mega groot verschil. Ook ik had tijd nodig om te wennen aan het apparaat en om uit te vinden op welke manier en welk moment het het meest prettig werkt voor mij.

Een investering in jezelf

Ik begrijp heel goed dat moonbird financieel een flinke investering is. Niet iedereen heeft het zo breed. Persoonlijk vind ik het een investering die het zéker waard is. Je investeert namelijk in jezelf en jouw gezondheid. 

Kortingscode moonbird

Het fijne is dat ik jullie via Wereld van Autisme  een korting mag aanbieden (alle beetjes helpen). Gebruik hiervoor code SYLVANA10 bij het afrekenen.

Probeer Moonbird uit!

Je kunt moonbird 30 dagen gratis uitproberen om te kijken hoe het voor jou werkt. Dit is geheel vrijblijvend. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug.

Afsluitend

Ik hoop dat moonbird ook jou kan helpen om je beter te kunnen ontspannen, angst en piekeren te verminderen, maar ook zéker om sneller in slaap te kunnen vallen.

Liefs,

Sylvana

Blogs door Sylvana

Deze blog is geschreven door Sylvana.

Sylvana blogt over haar persoonlijke ervaringen rondom autisme en deelt product-reviews.

Gerelateerde artikelen