Over dichter: Danique

Over dichter: Danique

hintersee, bergsee, mountains

Hoi allemaal,

Ik ben Danique, 27 jaar en woon samen met mijn vriend en twee katten. Ik heb mijn diagnose sinds maart 2022. Momenteel zit ik in de ziektewet en heb ik geen betaalde baan. Wel ben ik vrijwilliger in het dierenasiel op de kattenafdeling. Ook ga ik binnenkort met een jobcoach weer kijken wat voor werk ik duurzaam kan uitvoeren. Ik voel namelijk weer de motivatie om iets te gaan doen.

Ik heb een hele nare tijd meegemaakt. Traumatische gebeurtenissen volgden elkaar op. Ik was erg somber en wist soms niet meer wat ik met mezelf aanmoest. Dichten was in die tijd een uitlaatklep voor mij. Destijds heb ik ook mijn diagnose gekregen. Dit gedicht schreef ik na het krijgen van mijn diagnose.

Ik hoop dat jullie steun en herkenning kunnen vinden in mijn gedichten.

Veel liefs,

Danique

Gedichten door Danique

Danique is autistisch en schrijft gedichten waarin zij haar ervaringen rondom leven met autisme deelt. Ook komende gerelateerde thema’s aan bod waaronder somberheid, depressie en suïcidale gedachtes.

Gerelateerde artikelen