Over dichter: Danique

Over dichter: Danique

hintersee, bergsee, mountains

Hi! Mijn naam is Danique, 24 jaar oud en wonende in het hoge noorden: Friesland. Na een aantal lastige jaren waarin ik het leven erg stom en zwaar vond, kreeg ik op mijn 23ste de diagnose ASS (oftewel autisme).  

Sinds kort woon ik samen met mijn lieve vriend en Emy, ‘onze’ kat. Ik ben in maart 2023 afgestudeerd als Online Contentcreator en werk nu als communicatiemedewerker bij een welzijnsorganisatie.  

Als kind schreef ik graag en vaak. Ik begon met korte verhaaltjes en toen ik op mijn twaalfde voor het eerst verlies meemaakte, schreef ik daar gedichten over. Dat hielp me enorm. Daarna begon ik met het schrijven van columns en blogs en op mijn vijftiende begon ik met het schrijven van mijn eerste boek: Blijf bij ons. Na dit hoogtepunt is het een tijdje stil gebleven wat betreft schrijven, omdat het alleen maar donkerder werd in mijn hoofd. Al mijn schrijfsels hield ik voor mezelf, want ook die werden steeds donkerder.  

Gelukkig gaat het nu al best een tijd, veel beter! En dat is ook te zien aan mijn schrijfstijl. Nog steeds schrijf ik om mezelf te uiten en beter te begrijpen. Dit deel ik graag met de wereld, om mensen te helpen en gewoon omdat ik het belangrijk vind hierover te schrijven. Daarnaast ben ik ook bezig met een nieuw project: een nieuw verhaal, wat hopelijk uitdraait op een boek.  

Op ‘Wereld van Autisme’ neem ik jullie als lezer graag mee in mijn hoofd en leven. Het hoofd en leven van iemand die, met (net gediagnostiseerde) autisme, probeert het volwassen leven te ontdekken.  

Liefs, 

Danique

Gedichten door Danique

De 24-jarige Danique heeft na een lange (en vaak moeilijke) zoektocht in het leven de diagnose ASS gekregen, waarmee ze nu door het volwassen leven probeert te manoeuvreren. Schrijven is iets wat ze sinds kinds af aan al graag doet, in allerlei vormen. Het helpt haar de realiteit en haar eigen hoofd te ontsnappen, of juist beter te begrijpen. Haar gedichten kunnen over van alles gaan, maar hebben altijd één overeenkomst: ze gaan over het leren leven met zichzelf en alles wat haar autisme teweeg kan brengen.

Gerelateerde artikelen