Gastblogger Evi-Anne

Gastblogger Evi-Anne

hintersee, bergsee, mountains

Hoi allemaal!

Ik ben Evi-Anne! Je kan mij misschien herkennen door mijn instagram-account @eefsautiblog.

Ik ben 16 jaar oud (bijna 17) en kom uit Zwolle.

Wat vind ik leuk om te doen?

Ik houd van schrijven, dit is een van mijn speciale interesses. Vandaar ook mijn blog! Mijn andere speciale interesse is psychologie. Daarnaast houd ik mij veel bezig met spiritualiteit. Hier kan ik mijn rust in vinden en mij uren in verdiepen. Ook zing ik heel graag, ik zit daarom ook op zangles.

Al het bovenstaande maakt mij echt helemaal gelukkig!

De diagnose autisme

Ik kreeg mijn officiële autisme diagnose op 5 oktober 2022, maar dat ik autisme had was al duidelijk in juli.

Op mijn 13e was er ook al onderzoek gedaan naar autisme, alleen toen was er te weinig bewijs om een classificatie (diagnose) te stellen.

Hoe was het om mijn ASS diagnose te krijgen?

Ik ben heel lang over mijn grenzen heen gegaan. Keer op keer viel ik terug in depressies. Ik voelde mij voor mijn autisme-diagnose heel vaak niet gehoord of begrepen. Ik had daarnaast ook het gevoel dat er door de maatschappij heel veel van mij wordt verwacht.

Nu ik weet dat ik autisme heb, is er veel meer begrip in mijn omgeving en ben ik passende hulp gaan krijgen. Dit voelde verlossend. Ik snap eindelijk waarom ik anders ben. Waarom ik niet meekom met leeftijdsgenoten en waarom prikkels en verandering mij enorm veel stress geven.

Ook in mijn gezin zijn er dingen anders geworden. Bovendien heb ik nu geen langdurige vorm van depressie meer! Kortom: de beste verandering van mijn leven.

Waarom deel ik mijn ervaringen op instagram?

Ik vind het belangrijk dat er meer kennis komt rondom vrouwen en meisjes met autisme. Ik hoor niet veel jongeren over hun ervaringen met ASS. Ook wil ik graag positiviteit uitdragen.

Er is een heel negatief beeld over autisme en dat vind ik heel jammer. Autisme heeft namelijk ook positieve kanten. Ik ben bijvoorbeeld heel goed in analyseren en ik ben heel creatief. Zonder ASS had ik die kwaliteiten niet, of in ieder geval minder!

Ik wil graag mijn ervaringen delen en taboes doorbreken. Ik hoop dat ik anderen met mijn ervaringen, positiviteit en tips kan helpen. Dat ik kan laten zien dat autisme niet altijd een last hoeft te zijn.

Blogs door Evi-Anne

Meer weten over hoe Evi-Anne omgaat met autisme in het dagelijks leven en daarbij een hoop positiviteit aankaart?

Volg Evi-Anne ook op Instagram:

Gerelateerde artikelen