Gastblogger: ASStrid

Gastblogger: ASStrid

hintersee, bergsee, mountains

Hoi allemaal,

Ik ben ASStrid, 31 jaar oud en woon in het Noorden van het land. Ik woon daar met mijn man en dochter van 4 jaar oud. Ik heb sinds ruim 2 jaar de diagnose ASS. Ik liep bij de psychiater wegens een ernstige depressie en vertelde haar dat ik dozen op zolder had staan en dat het me niet lukte om ze uit te pakken en op te ruimen. Ze was wat geïrriteerd en zei dat ik gewoon met een doos moest beginnen.

Een volgende keer leek er ineens een figuurlijk lampje bij haar aan te gaan: ‘ik snap waarom het jou niet lukt!’ Zei ze. ‘Want met welke doos moet je beginnen en waar laat je alles. Je raakt het overzicht kwijt!’ ‘Ja, precies dat!’ Zei ik. Ze vertelde toen dat ze dacht dat ik autisme had. Ik vond het heel vreemd, want ik ben juf en weet wat autisme is. Maar dat was het stereotype wat ik in mijn hoofd had. Er is toen een onderzoek gestart en ik ben me gaan inlezen. En ik was echt geschokt, want ik herkende me enorm in wat ik las. Ik volgde al een tijdje Jelma van hoogsensitief leven en vond haar tekeningen zo leuk.

Afgelopen zomer kwam ASStrid tot leven. Zij is mijn pseudoniem. Zij vertelt mijn verhaal door middel van tekeningen. Zij helpt anderen met autisme en zij laat herkenbare situaties zien.

Liefs ASStrid!

Volg ASStrid ook op Instagram: @ASStridleven