Anders gaat ook – Elise Cordaro

Anders gaat ook – Elise Cordaro

hintersee, bergsee, mountains

Boek info

Nederlands | Paperback | 9789089247117 | Druk: 1 | september 2019 | 240 pagina’s | Uitgever Houtekiet

Voor het lezen:

Ik volg Elise ook al via Instagram, dus ik ken wel al het een en ander van haar. Ik ben dan ook enorm nieuwsgierig naar haar verhaal en haar boek. Het is daarom extra leuk dat ik het nu ook nog voor Sylvana van Wereld van Autisme mag recenseren.

Het verhaal

Een persoonlijk verhaal van Elise Cordaro met autisme en ADHD en hoe dat ze omgaat met haar diagnoses. Pas op haar 27ste ontdekt Elise dat ze autisme en ADHD heeft. Eerder werd ze niet serieus genomen voor hulp, want.. ze ziet er normaal uit, heeft twee masterdiploma’s en woont op zichzelf.
 
Ze blijkt een meester in camoufleren. Ze door de jaren heen verschillende strategieën ontwikkeld om zich staande te houden op verschillende vlakken in haar leven.
 
De diagnose gaf haar opluchting om eindelijk een verklaring te hebben waarom alles haar zoveel moeite en energie kostte.
 
Elise spreekt openhartig over haar dubbele diagnose. Ze vertelt je hoe zij bepaalde situaties ervaart en het boek zit bomvol concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.

Mijn ervaring

Wat me al eerste opvalt aan het boek is de enorm prettige en heldere vormgeving. Het boek straalt echt rust en overzicht uit. Het is prachtig typografisch en met pastelgroen van binnen vormgegeven. Ook de opbouw van het verhaal is enorm prettig, helder en overzichtelijk van opbouw.
 
De schrijfstijl van Elise Cordaro is heel vlot en krachtig. Haar verhaal is toegankelijk geschreven en is goed te volgen. Het verhaal is in korte alinea’s opgebouwd waardoor dat het prettig leest. Het verhaal is heel persoonlijk, ze vertelt heel openhartig hoe dat ze met de struggles van schuld en schaamte omgaat. Ze weet goede tips en inzichten te geven om jezelf te leren kennen en te accepteren. Ze legt duidelijk uit hoe ze zelf met verschillende handelingen en taken in het leven omgaat.
 
Elise heeft ook hoofstukken toegevoegd waarbij we een precieze ervaring, zoals een bezoek aan de supermarkt of een treinrit, van Elise volgen. Ze vertelt heel duidelijk wat er in haar hoofd en lichaam om gaat. Deze stukken zijn voor iemand met autisme en/of ADHD ongetwijfeld erg herkenbaar. Neurotypische mensen kunnen met deze hoofdstukken een goed inzicht krijgen wat er bij iemand met autisme en ADHD werkelijk omgaat.
 
Het boek zit ook bomvol goede en haalbare tips, mind hacks en inspiratie om het leven met autisme en ADHD gemakkelijker en overzichtelijker te maken. De tips zijn enorm uiteenlopend van een week en dagplanning een A-, B- en ook een C-scenario bedenken, goede slaaptips en studeertips.
 
Het is een absoluut een boek dat ik aanraad om te lezen. Ze geeft een enorme goede kijk op wat autisme en ADHD voor haar betekend, hoe dat het er letterlijk in haar hoofd aan toe gaat en ze deelt enorm goede tips!
 

Mijn waardering:

❤️❤️❤️❤️❤️

Boekrecensie door Kim Coenen

Deze boekrecensie is geschreven door Kim Coenen

Je kunt Kim volgen op Instagram @kimcoenen of neem een kijkje op haar website www.happykim.nl.

Gerelateerde artikelen