Overprikkeling | door ASStrid

Overprikkeling | door ASStrid

hintersee, bergsee, mountains

Vorige week is Tesla bij ons komen wonen. Ze is een super lief beest (poes) en ze doet het erg goed. Ik had best een rustige week verder. Toch merk ik een soort van irritatie en onrust bij mezelf, dus ik ging op onderzoek uit..

Ik ging alle activiteiten bij langs die ik afgelopen week had gedaan en voelde daarbij. Voelde het oké, voelde ik er onrust bij? Eigenlijk voelden alle activiteiten wel oké. En de dagen ook. Toen ineens dacht ik: Tesla! Zij is nog klein en vraagt de hele dag aandacht. Ze miauwt veel, moet nog vaak gecorrigeerd worden. Dat vreet energie! 

Ook moet ik niet te vaak van huis gaan, omdat ze natuurlijk nog niet te vaak lang alleen moet zijn. Dus m’n planning werd anders door haar, wat natuurlijk ook voor onrust zorgt. Veel aanraking. Veel onverwachte dingen. Eigenlijk heel logisch dus allemaal 🙂

Ik ga bij overprikkeling vaak na waardoor het is ontstaan. Zo kan ik leren van de situatie en het misschien een volgende keer voorkomen. Of er bewust voor kiezen een keer overprikkeld te zijn. Hieronder een stappenplan dat je misschien kan helpen.

Liefs, ASStrid

Illustratie door Astrid

Persoonlijke verhalen door ASStrid

Deze blog is geschreven door ASStrid.

Gerelateerde artikelen